zaterdag 16 augustus 2014

een halfjaar !

Heeii,
Oke het is nu 16 augustus ipv 13 augustus, maar alsnog ben ik een halfjaar na mijn operatie!
Ik was t/m 13 augustus op vakantie en was helemaal vergeten om wat te plaatsen op mijn blog, sorry daarvoor.




Eigenlijk gaat alles goed met mij. Ik ben erg blij met mijn (bijna) rechte rug en ook met mijn litteken. Ondanks dat hij toch erg rood is kan ik met gemak met mijn litteken leven. Ook mijn linker schouderblad steekt erg uit, maar ook daar kan ik mee leven hoor :)

Ik krijg nog steeds mailtjes van mensen die wat willen weten over mijn scoliose operatie en ik vind dat erg leuk. Mensen helpen en ervaringen delen zijn wel dingen die ik graag doe. Dus wees niet bang en email mij gerust als je vragen hebt, je bent altijd welkom!
FEMKESCHOLTEN@HOTMAIL.COM

Ondanks dat ik heel veel heb gemist ben ik over  naar Tweetalig Gymnasium 3 en daar ben ik erg trots op! Ik heb erg  moeten bijpoten , maar dat is gelukkig bemint.

De tijd is zo snel gegaan en ik ben zo blij hoe het nu met mij gaat. Ik heb vrij zelden pijn bij mijn litteken en ook voel ik mijn stangen en schroeven niet meer zitten. Wel heb ik helaas nog een aardige bocht in mijn nek en als ik dan een dagje wat heb gedaan kom ik thuis met erge spierpijn in mijn nek en rechter schouderblad. Gelukkig is mijn moeder schoonheidsspecialist en kan zij mij vaak masseren. Thanks mam :)

Eigenlijk kan je aan mij van de buitenkant niet zien dat ik geopereerd ben en daar ben ik nu erg blij om. Omdat mijn litteken een jaar niet mag verbranden draag ik vaak hoge topjes en smeer ik hem sowieso goed in met een hoge factor zonnebrand. Op vakantie ging ik naar een waterpark en als je dan in de rij staat voor een glijbaan merk je wel dat mensen er naar gaan staren en erover gaan praten. Ik word daar wel onzeker van, maar ik zet me er meestal snel overheen.

By the way, ik doe eigenlijk (bijna) alles weer wat ik voor de operatie ook deed en ik had niet verwacht dat ik het al weer zo snel zou kunnen. Ik ben 11 en 12 augustus in Disneyland Paris geweest en het was zoooo leuk! Ik ben in alle enge dingen geweest en ik heb het erg naar mijn zin gehad! Ik ben in alle achtbanen geweest en helemaal niks deed pijn aan mijn rug. Zelfs in het waterpark in Frankrijk daarvoor ben ik van heel veel glijbanen afgeweest en dat ging ook zonder pijn! :) Ik was altijd al iemand die in veel dingen durfde en gelukkig hoef ik dat niet op te geven nu.

Het enige wat waarschijnlijk niet meer terug komt en waar ik wel van baal:
Ik heb geen gevoel meer in mijn bovenrug (vanaf 5 cm van mijn litteken aan beide kanten + de schouderbladen) en dat is niet fijn. Als mijn moeder mij masseert voel ik het alleen als zij bijv. een erge spier losmaakt maar anders voel ik het niet. Ook heb ik vanaf 2 cm van mijn navel doorlopend naar mijn heup/ taille aan de linkerkant geen gevoel meer. Een hele rare plek, maar wel apart en vervelend. Mijn gevoel in mijn linkerbovenbeen is wel bijna weer terug en dat was toch de plek waar ik me het meeste zorgen over maakte.

Dit is eigenlijk wel zo'n  beetje wat ik wilde vertellen. Ik ben erg blij met alles wat ik weer kan en doe en ook erg blij met alle steun.

Kusjes,
Femke 

Geen opmerkingen: